Blogg - Ryska tongångar

2008-10-29 15:51:59 Rydén, Cecilia

Den senaste perioden har varit präglad av ryska tongångar. Vi har repat inför konserten "Ryska mästare" som gick av stapeln i måndags i konserthuset i Stockholm. Det var mycket roligt att få sätta sig ner i orkestern och repa in programmet där styckena endast var komponerade av ryska tonsättare. Bl a spelades det fantasktiska verket "Tavlor på en utställning" som var en utmaning men som gick mycket bra när det framfördes på konserten. 

Vi har även haft en medaljceremoni där alla i plutonen fick den ärofyllda värnpliktsmedaljen. Vi bär den nu med stolthet på våra uniformer. Det är även många i plutonen som har lyckats med att erövra diverse skyttemedaljer och märken och dessa fick vi också under ceremonin. Våra uniformer ser nu mycket snygga ut och vissa har t o m blivit kallade för julgranar av major Janhagen p g a av allt som glimmar.

Nu ska vi ha lite ledighet och sedan följer en vecka av rekryteringsåtgärder då vi ska ut i skolor för att spela och prata om försvarsmusiken. Förhoppningsvis kan vi locka fler till livet som musiksoldat som många kan hålla med om är ett fantastiskt liv då man får vara med om otroligt mycket roligt.

Snart drar det ihop sig till finalkonserter. Vi kommer ha en i Linköping den 21 nov och den sista i Stockholm den 23 nov. Passa på att boka biljetter nu! Det kommer bli två riktigt bra konserter!

Övrigt:
Under ledighet och rektyteringsåtgärder kommer nu de flesta i plutonen att vara ifrån varandra i hela 13 dagar! Så länge har vi inte varit utan varandra under hela året. Hur ska detta gå? Kommer vi gå under? Kommer vi få marschabstinens? Kommer vi överleva? Ingen vet....Kommentarer

Stundens citat

"Andersson, ta den här grejen och stoppa in i mitt hål."
- Myrberg är i gång även idag

Internt | Länkar | Om amk2008.se