Blogg - Skilda världar

2008-10-14 18:14:10 Hultegård, Johan

För några veckor sedan kom det dystra nyheter till musikplutonen: Slutövning inställd pga nyinkomna spelningar och bristande resurser. Beskedet innebar olika starka känsloströmmar på luckorna - plutonens "lökar" hoppade av lycka medan plutonens hårdingar suckade djupt.

Istället för slutövning blev det skjutning med både AK5 och Glock 17 för Arméns Musikpluton. Alla årets musiksoldater fick chansen att "piffa" till sina uniformer med diverse skjutmärken. Prisskjutningar för Glock 17 och AK5 samt märkesskjutning för automatvapenskyttemärket och tvågrensmärket genomfördes. Hur blev då resultatet? Jodå, samtliga deltagare erövrade guld i tvågrensmärket och vissa musiksoldater sköt också till sig andra märken. Lt Thorsell sken ikapp med solen (förutom de regntunga dagarna) och var nöjd med medaljskörden. Och som vi alltid brukar säga: Om löjtnant är glad är en musiksoldat glad!

Mellan skjutningarna klämde vi in en audiens, ett tapto och ett par ceremonispelningar. Under en och samma två veckors period fick alltså musiksoldaterna i AMP uppleva två helt skilda världar. Nyttigt och lärorikt.

Men veckorna framöver så läggs fokuset åter på musiken. Denna veckan ägnas åt ensemblerep, egna lektioner och dirigent- resp. stavförarutbildning. Därefter är det snart dags för konsert i Konserthuset, Stockholm: "Ryska mästare" 27/10 kl. 19.30. Glöm inte heller att ta en titt på vår uppdaterade media- och soldatsida.

Övrigt: Musiksoldat Sigbladh lyckades med bedriften att få en pratstund med ÖB Håkan Syrén under taptospelningen i Karlberg. Inte så märkvärdigt, tycker du kanske? Men med tanke på att hon inte hade en aning att det var ÖB hon snackade med så var det helt klart veckans händelse. Respekt, Spielführer!

Ars Robur Nostrum! Vid pennan, Musiksoldat Hultegård Kommentarer

2008-10-20 12:35:31 Hemlig (ej inloggad)

Mycket bra skrivet Hultegård men jag vill bara kommentera lite av det du skrev i inlägget ovan. ..."plutonens lökar hoppade av lycka medan plutonens hårdingar suckade djupt." Många av plutonens "lökar" är faktiskt de främsta stridisarna och blev besvikna över de inställda dygnen i fält, jag tänker närmast på legender såsom Musiksoldat Hall, Krp Vikberg, Musiksoldat Lindahl med flera. De erövrade exempelvis många märken och därav blev jag lite smått angelägen om denna felaktighet. Mvh Hemlig

2008-10-23 20:38:19 Hultegård, Johan

Du har rätt i det du skriver, Hemlig. Men samtidigt så finns det en hel del smyglökar som utåt sett inte uppfattas som lökar. Slutsats: Jag syftade inte endast på de stora legendlökarna utan även på alla smålökar vi har på pluton. Hoppas mitt svar är till belåtenhet! 

Stundens citat

"Ska jag behöva vänta på mat för någon jävla trombonist som inte kan hålla tiden?" *
- Wallin är hungrig och måste vänta på Björkesten innan han får mat.

Internt | Länkar | Om amk2008.se