Blogg - rep, vaktparader, mm

2008-08-18 11:41:25 Rydén, Cecilia

Förra veckan fick vi en liten paus från vaktparaderna. Då var det nämligen dags att börja repa igen. Yrkesmusikerna kom tillbaka från semestern och vi repade med hela AMK, denna gång under musikinspektör Torgny Hansson ledning. Målet var att repa in ett program som vi skulle framföra på stortorget på lördagen. Repen gick bra och alla tyckte det var kul att få sitta ner och öva in konsertmusik. Marscher i alla ära, men ibland kan det vara kul att variera och spela något annat.                                                                                                  Men innan det var dags för konserten så skulle vi genomföra två vaktparader, då med det gamla AMK-figget. Detta hade vi inte gått sen vi var i Danmark i juni så vi hade en eftermiddag då vi gick igenom det för att färska upp minnet. Vaktparaderna gick bra och regnet höll sig borta så det var mycket folk som hade slutit upp vid slottet.                                                                           På lördagkvällen var det dags för stortorgskonsert. Vädret var perfekt för konsert och det var mycket folk som hade samlats på torget. Konserten gick mycket bra och det var kul att spela upp det vi hade repat under veckan.

                                                                                                       På söndagen begav sig AMP (dvs endast de värnpliktiga) till Margretelunds slott. Det är en tradition som har funnits sedan 1993 att Arméns musikkår kommer dit och spelar varje sommar. Denna dag var dock vädrets makter inte riktigt med oss. Vi repade under dagen men fick ta några pauser ibland när regnet föll. Det blåste även en hel del vilket några fick erfara då vinden tog tag i noterna. Alla sprang efter noterna (en väldigt rolig syn) och försökte fånga dem. Vissa av noterna hamnade ute på åkern så vissa fick gå ut (med putsade skor) och hämta dem och andra noter blåste iväg över skogen. Men det blev ändå en konsert till slut. Tyvärr började det regna rätt rejält när konserten inleddes, men vi är ju musiksoldater så vi genomförde ändå hela konserten!

                                                                                                              Nu har vi permis i två dagar, men sedan kommer vi tillbaka och då är det intensiva rep inför FöMusC-dagen på  lördag. Vi spelar då på en konsert som kommer tv-sändas i SVT.

                                                                                                                                 Övrigt:
Man kan förstå att en piccola kanske försvinner, den är ju inte särskilt stor. Men nu har ett helt kejsarhelikon försvunnit! För er som inte vet så är den ungefär lika stor som en tuba. Mycket mystiskt!

                                                                                                                         Det blev lite trevliga effekter på konserten på Margretelunds slott då två musiksoldater trillade på scenen som var såphal pga regnet mitt under konserten. Men de klarade ut situationen bra och det blev en liten extra effekt på konserten. (de skadade sig inte)Kommentarer

2008-08-18 12:05:38 Andersson, Emil Åt skogen

Det gick, bokstavligen talat, åt skogen med noterna den dan ;)

Stundens citat

514 Eriksson: "Använd fältmössa så ser ni ut som US."
Lt K:
"Fyfan! Du har ju varit med förr!"

Internt | Länkar | Om amk2008.se