Blogg - AMP intar det småländska höglandet

2008-08-02 15:12:34 Remle, Hanna

Tisdagen inleddes med en fantastisk vaktparad och efter det direkt uppsittning och färd mot Småland.

Väl framme fortsatte det med välkomstmiddag och mingel. Både Vitryssland, Litauen och Norge finns, förutom Sverige representerade under veckan vilket gör programmet underhållande och varierat.

Under onsdagen repade alla orkestrarna tillsammans inför finalmusiken på tatoot och på kvällen var det dags för genrep. Kåren fick mycket beröm för bra samspel och samklang.

Torsdagen inleddes med parad i Nässjö där vår musiksoldat Karlsson blev lite extra uppmärksammad och tilldelad en gåva av våra trevliga guider. Efter spelningen var vi hemma hos nyss nämnda soldat för en trevlig fikastund i det gassande solskenet.

På kvällen var det dags för premiärföreställning, även om det var publik även på gereet, och plutonen var taggad till hundra! Publikumet jublade efter första inmarschen och jublade under resten av framträdandet. När vi gjort vårt figurativa program var det dags för finalmusik. Bland annat spelades "Smålandssången" där publiken fick sjunga med under Musikinsperktör Torgny Hanssons ledning, "Bred dina vida vingar" där en trombonist och en trumpetare från Norska gardets veteraner spelade solo ifrån Eksjö kyrkas torn.

Showen avslutades med Svenska Arméns stora tapto med våra egna solister, Gamme på liten trumma och Hultegård på jägarhorn.

Skandalvandring i Eksjö och en titt på militärutställningen på Eksjö museum inledde fredagen som vi sedan hade fri fram till föreställningen. Nårgra av våra riktiga eldsjälar i brasset åkte ända till Jönköping för att promota för AMK medan vi andra gick på stan och putsade upp oss.

Idag var det tänkt att vi skulle gå en vaktparad genom Eksjö men på grund av regnet gjorde vi en liten konsert i kyrkan vid torget. Det var fullt med folk och mycket uppskattat.

All putsning och pressning är nu klar inför de två sista föreställningarna så nu är det dags att ta på sig sin modell äldre, knyta på sig skorna, sätta kasken på knoppen, sträcka på ryggen och äga hela världen! (eller i alla fall Eksjö)Kommentarer

Stundens citat

"Lyckegård, jag är din stämledare. Sära på benen!"
- Myrberg utnyttjar sin ställning

Internt | Länkar | Om amk2008.se